Putus asa?! TIDAK

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

You are a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your name’s on a shelf
A legend

Haha. Takpelah, aku terima dengan hati yang sangat terbuka. Aku tak sedih. Aku tak marah. Jauh lagi kecewa. Sebab aku tahu, aku masih ada parents, family dengan kawan-kawan aku yang akan memang sentiasa bersama aku.

Eh bro?! Pehal sedih-sedih ni?

Sedih?! Silap orang la tanya gitu~

Okey. Keputusannya aku tidak masih belum layak untuk menempatkan diri kat Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) atas sebab diri aku sendiri.

Kenapa yek?

Sebab nye aku tak cukup TINGGI! Hehe. Syaratnya mudah, calon pegawai kadet UPNM mesti memenuhi ketinggian 1.62m tapi aku punya ketinggian cuma 1.58m. Haha

So, bro? Ko tak ralat ke? 

Aku dapat ke tak, aku tetap macam ni. Sebab aku tahu dan aku pernah baca satu qoute yang dia kata macam ni,

You asked something, Allah said “I will give you now.”

You asked something, Allah said “I will give you later.”

You asked something, Allah said “I will give you better.”

The thing is, Allah is always positive. We just need to:

Doa-Usaha-Ikhlas-Tawakkal-Istiqamah

and the most important is

SABAR

Hehe. Rezeki Allah ada kat merata-rata tempat [pinjam yek, Dini]. He knows even better, right.

Aku cuma kesiankan ayah aku yang drive jauh dari rumah sampai ke JB [4-5 Hours].  Ma aku yang banyak siapkan barang-barang aku, ingatkan aku so that aku tak tertinggal apa-apa. Ma dengan Eqmal sanggup terus naik kereta hari Sabtu semata-mata nak hantar aku ke Kem Majidee lepas sekolah.[Yup! Sabtu lepas sekolah ganti]. Ahad pulak satu family tunggu aku kat kem tu dari pagi sampai pukul 3 sebab nak tunggu result dapat ke tak.[Aku tau sangat yang Ayah plan nak balik ke Pahang pukul 11 sebab esok Ma ngan Eqmal sekolah. Kitorang bertolak tinggalkan Kem Majidee pukul 4.30 and arrive home at 9.00 PM!] Then, esok Ma ngan Eqmal pergi sekolah!!!

Tu je yang aku rasa bersalah sangat. Ayah, Ma, Eqmal, Mimi, Friends~ Korang penat sebab aku sorang.

Sorry, I don’t managed to get through that.

Hari ni aku on Fb, tgok ramai kawan-kawan aku wish ALL THE BEST untuk temuduga tu. LAgi bertambah rasa salah sangat, sebab aku tak berjaya. Anas sampai post something about me in his BLOG! [Aku memang terharu sangat dengan korang semua! Terharu!!!]

Thanks friends! Aku memang tengah pening memikirkan macam mana aku nak balas jasa korang semua ni. Allah je yang mampu buat semua tu.

Moga Allah jua yang dapat membalas semua pengorbanan korang. Insya-Allah.

 

P/s : :Lagu BUNKFACE, tajuk SOLDIER tu aku dengar time dalam perjalanan balik ke Pahang dari JB. Thanks to Mejar Normiah dari Bahagian C (Tiga Khidmat ATM) sebab dia yang mula-mula inspire aku untuk hantar resume ke Unit Pengambilan Pegawai KAdet UPNM. Semalam aku jumpa dia, really happy because she still remember me walaupun last kitorang jumpa time Jom Masuk U Kuantan (15 Jan 2012).

“Winners never QUIT”

[Yup! That’s true~]

2 thoughts on “Putus asa?! TIDAK

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s