Mungkin?!

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

Yup,

Mungkin tajuk post kali ni akan memeningkan kepala anda…Haha!? Apa yang menjadi kemungkinan? Kemungkinan yang baik? Atau sebaliknya?!

Doakan yang terbaik~

Bro? Mende ni..Tak paham la~

Sebenarnya [ayat yang sama setiap kali post, haha] post ni pasal kemungkinan yang mungkin berlaku. Yup, maybe. Aku dapat ilham nak tulis post ni dari satu status Fb yang buat aku terfikir…

Apa kemungkinan yang mungkin berlaku?!

Semua orang sibuk tulis, cakap atau mention yang tuan punya badan tengah berdebar, cuak, takut, sedih menanti kekasih hati bernama :

SPM Result

Yup, aku akui…aku pun takut jugak.. Sapa2 yang tak takut tu memang dia ada ketahanan diri meliputi fizikal dan mental yang sangat hebat!! I respect YOU!!! Biasalah, sampai cikgu pun ada yang tak boleh lelap menanti hari tersebut.[Betul ke , Bro?!]

Kepada orang-orang yang berkenaan, percayalah!! Believe in yourSELF!!! Jangan menyendiri, jangan susah hati sebab,

Anda tidak keseorangan.

Aku ada ramai kawan, diorang semua text aku bagitau tak nak pergi sekolah hari keputusan diumumkan. Aku tanya, “kenapa pulak?”. Diorang kata sebab dah boleh jangka result dia tak ok…[patutke begitu?]

Guys and girls!!! Don’t UNDERESTIMATE yourSELF!!! Jangan!

Anda sama seperti saya, seperti semua calon SPm yang dah selesai pun amik exam tahun lepas. Datanglah!!! Kalau tak nak jugak..cuba renung-renungkan ayat berikut:

Guys, kita sekolah sama kan?

Guys, kita umur sama kan?

Guys, kita exam sama kan?

Guys, kita satu batch kan?

Guys!!! Kita KAWAN kan???!!!

Dah tu, takkan nak duduk umah sorang-sorang kut. Datanglah! Susah senang suka duka kita lalui bersama.

Kalau kawan kita yang duduk jauh di selatan tu, duduk dekat negeri bandaraya bersejarah boleh sanggup datang jauh ke sini…takkan anda mahu mengalah.

Jangan risau, You have your parents, teachers, friends and the whole school with YOU that DAY!!!

Apa jua kemungkinan yang berlaku…kita lalui bersama!

Yup!!! BERSAMA!!!!

 P/s : Semua itu kemungkinan…Mungkin. Kita yang menentukan segalanya.

“Winners NEVER Quit”

2 thoughts on “Mungkin?!

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s