Weirdo!?

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

Weirdo?! Wah!!!

[Eh2?! Benda ni Bro?]

Haha. Sebenarnya nak kongsi pasal apa yang berlaku pagi tadi. Hehe. Memandangkan tinggal beberapa jam lagi menjelang pengumuman keputusan SPM esok, post ni pun ada jugak berkaitan dengan SPm tu…

Pagi tadi. Hari masih lagi indah seperti biasa walaupun hati ni berdebar-debar. Berdebar? Yup…sememangnya berdebar. Haha! Aku ikut ayah pergi bersarapan kat Gerai NAsi DAgang yang paling famous dan terkenal kat sini [agaknye la].

So, tengah sedap-sedap menjamu selera tiba-tiba ada seorang mak cik yang makan kat meja sebelah ni pun tanya:

“Adik ni mesti tengah tunggu SPM kan?”

Eh2?! Tau pulak mak cik ni…[memang muka ni ada gaya cuak ke?!] Alamak!!! Serius ni… Ayah aku pun senyum sorang-sorang.

“Aah…memang tengah tunggu.”

Tiba-tiba ayah sambung,

“Esok keluar result. Sebab tu hari ni datang makan kat sini. Kena layan elok-elok~”

Eh?! Macam tu plak ek? Haha…pelik! Best la gitu kalau orang yang nak amik result mesti dilayan sebaik mungkin. Patutla dua tiga hari ni kalau aku nak beli apa-apa ayah aku macam ok je…[sebelum ni, kena puas merayu dulu…Haha]

MAkcik tu pun cakap,

“Anak mak cik pun dulu tunggu SPM jgak, hehe… Dia dapat 8B! [gelak-gelak pulak mak cik tu]”

“Adik ni tak payah emotional la tunggu result tu, nanti kesihatan mental terganggu!”

Weirdo!? Mak cik ni memang hebat la~ Mungkin dia dah biasa tengok muka budak macam aku ni tunggu result..Haha

Ingat pesanan mak cik tu… Jangan emotional sangat pasal result tu, nanti kesihatan mental terganggu.

[Najihah pesan…] ketawa lah…Hehe

P/s : Moral of the story, Jangan stress-stress memikirkan pasal keputusan esok. Ingat: Allah knows better~ Jangan risau, kita dah usaha sama -sama =]

“Winners NEVER Quit”

One thought on “Weirdo!?

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s