Lehrerstag?!

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

“GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI
PENDIDIKAN NEGARA”

Yup, hari ni 16 Mei 2012. Selamat Hari Guru kepada semua guru yang dah banyak mendidik insan seluruh negara. Sebenarnya, guru bukan sekadar pendidik malah guru ibarat ibu dan bapa semasa kita berada di sekolah.

Bagi sesiapa yang sebelum ni memang tinggal di asrama, pengalaman bersama guru memang terlalu banyak. Kan? Haha.

Tambahan pula yang parents bekerja sebagai warga pendidik [macam ibu saya!], kita memang sedia maklum yang terlalu banyak perkara yang perlu dilakukan untuk anak-anak murid di sekolah dan anak-anak di rumah.

Sesungguhnya, inilah guru-guru kita, yang sentiasa berusaha menjadi yang terbaik kepada kita!

Dulu kan, waktu kita tinggal di sekolah… cuba kita fikirkan…

Ada Ustaz Shaifuddin [selalu round-round asrama supaya “anak-anak” dia ok..Hehe]

Ada Cikgu Normah [yang memang terkenal dengan sikap keibuannya, just like our mother!]

Ada Cikgu Razali [seorang HEM yang selalu ceria..Haha. KAn?]

dan semestinya ramai lagi cikgu bersama kita, tempat kita mengadu masalah. Semua cikgu KITA!

Gurulah mentor, Gurulah rakan, Gurulah teman, Gurulah pendidik dan Gurulah segalanya!

Kemuliaan ialah membangun umat yang telah binasa, membuka selubung kebodohan mereka, memberi peringatan dan petunjuk (hidayah), menuntut hak yang terampas, mengingatkan akan kemuliaan yang hilang, membangun umat  dari tidur dan kelalaian mereka, serta menyatukan suara untuk memperbaharui gerak langkah

That’s my TEACHER!

Daripada Ehsan Fitri, Selamat Hari Guru!

P/s: Sebenarnya nak ucapap Selamat HAri Guru + Selamat HAri Ibu buat ibu saya yang tercinta Puan Fairus Liza yang sebenarnya dah banyak ajar macam-macam. Dari perkara yang sekecil-kecil  seperti hal di rumah sehinggalah kepada perkara yang melibatkan pembelajaran seperti Biology dan sebagainya. Memang takde benda yang EHsan boleh balas jasa Ma sebagai guru terbaik dalam kalangan semua guru terbaik sepanjang hidup Ehsan! Harap kejayaan Ehsan satu hari nanti dapat terus menggembirakan Ma! Selamat HAri Guru!

She’s my MOTHER. She’s my TEACHER!

 Winners NEVER Quit!

2 thoughts on “Lehrerstag?!

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s