Tenang?!

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

Imej

 Lihatlah hujan, lihatlah air yang mengalir. Alangkah begitu indah jika kita berfikir di sebalik kejadian semua yang diciptakan olehNya?

Yes! Alhamdulillah, dapat jugak peluang nak update blog kesayangan ni. Hehe. Bukan senang tau my dearest blog, you should appreciate this. Yay!

Sebenarnya saja je nak tulis-tulis sikit petang ni, nak kongsikan sedikit dengan orang yang sudi singgah blog saya ni. Siapa?! Anda lah orang yang bertuah itu. Tahniah!

Last two weeks, saya dapat join satu program santai di Sungai Congkak. Excited nak pergi sebab selama ni dengar nama tempat je, tak pernah jejakkan kaki lagi. Tambah pulak dulu time sekolah Anas asyik sebut pasal Sungai Congkak je. Tempat tu best la, ada air terjun la, sejukla. Hehe. So, peluang yang ada ni tak boleh dilepaskan. Mesti pergi jugak.

Imej

Alhamdulillah, selamat sampai kat sana. First time tengok tempat tu memang suasananya nyaman, sejuk. Memanglah, awal pagi. Lagipun tak ramai orang. Kami pergi seramai 35 orang, dengan limakereta rasaya. Ada abang syuaib, saufi, harith dan ramai lagi. Haha. Macam promo pulak. Tapi sampai je kat situ, terus teringat kat Anas. Hehe. Kalau kau ada dekat sini, boleh jugak aku ajak kau bawak aku lagi. Hehe. Tapi jauh sangat Anas ni, kat Jordan sana tu.

[Bro, ni nak cerita mandi sungai ke ni? =_=”]

Takdela, just nak kongsikan sikit apa yang paling penting kita dapat kat situ.

Yup! I feel the calmness of the place. Sunyi, sejuk, nyaman dan yang paling penting…tenang. Pokok-pokok yang hijau, air yang mengalir. Lupa sekejap semua tutorial yang menimbun kat bilik tu. Just forget about it for a while. Alang-alang dah sedih-sedih tu, better kita ceria-ceriakan diri. Yay! Terjun! Dapat kenal kawan baru lagi. Hooray!!

First time mandi kat Sungai Congkak, sambil-sambil mandi ada main game. More towards ukhwah and cooperation. Sebenarnya diorang ni datang dengan group usrah masing-masing. I just joined them. Hehe. Malu takde group usrah yang join macam ni. Hehe. Start dengan solat dhuha kat tepi sungai tu, (atas batu tengah-tengah sungai tu pun ada juga!).

Teringat abang syuaib cakap, nabi pernah kata:

Dua perkara yang menenangkan minda ialah kehijauan dan air yang mengalir.

Betul, memang tenang dan best rasanya. Walaupun balik daripada program tu penat sangat, tapi alhamdulillah I can feel lots of inspiration and motivation entered myself. Just want to say thanks to Abang Syuaib yang sudi ajak join program ni. Hehe. Best! Thumbs up!!

So, sikit lagi je nak tulis.

Carilah ketenangan dengan cara yang sebenar. Jangan bersedih dan yang paling penting jangan lupa Allah. |>_<|V

Imej

Cuba teka mana satu Saufi? Hehe

P.s Semoga semua urusan berjalan lancar. Amin. ^^

 Winners NEVER Quit!

3 thoughts on “Tenang?!

  1. Wahhh, aku jarang mandi kat sungai congkak, biasa kat ulu yam =)
    kau selalu dengar sbb aku duduk kat Jalan Sungai Congkak kut… hehehe
    anyway, thanks ingat aku.. :’) nanti aku balik Malaysia lets just hangout together.. Shall we?

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s