Kacamata?!

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

Yay! Wohoo! Yahooo!! Wow! WOo!! Pergh!!

[Haha. Macam-macam bunyi dah keluar. Suka la tu!]

Aah. Memang suka pun. Happy nya! Best sangat!

[Apa yang best tu? Kacamata? Apa tu?]

Hehe. Kacamata tu kem motivasi anjuran Jawatankuasa Perkembangan Asasi, Kolej Kediaman Raja Dr Nadzrin Shah. Just one word.

Memang seronok! 

Alhamdulillah. Dapat jugak join kem motivasi ni. Seronok sangat. Dalam sibuk-sibuk dengan kelas tutorial yang banyak, kuliah, jadual yang padat, siapa sangka Allah bagi kelebihan kepada kita untuk join kem ni kan?

Walaupun dua hari je kat Pangsun, Hulu Langat, Kem Harap Redha (nama kem tu) memang best. Atas bukit, sejuk, permandangan indah, hijau sejuk mata memandang. Yes!! Kami bersama trainer terbaik kami : Cgu Jinggo!

Kami 50 orang yang terpilih (padahal sukarela je nak pergi. hehe) daripada 1025 student PASUM. So cakap apa?

Alhamdulillah.

Siapa tau orang yang selalu kita nampak, selisih time kat auditorium boleh jadi kawan rapat lepas kem ni? Ada yang tak pernah bertegur jadi kawan baik. Ada yang malu-malu jadi berani, berkeyakinan, bersemangat dan bertenaga! Siapa tu? Haha. Ada yang dapat makwe ke? [Opps, off record. Gurau je =P]

Cgu Jinggo. You are success to make me realise. Everything and every person are different in terms of values, but by appreciating each of us make us really close together. Well done Cgu Jinggo!

Kami satu pasukan! Hasil formula Cgu Jinggo, T.R.U.S.T :

Time

Respect

Unconditional

Sensitive

Touch

InsyaAllah kami takkan lupakan. Yang paling penting kata Cgu Jinggo,

Orang berhenti bertanya orang yang berhenti belajar. orang berhenti belajar orang yang sombong, Jangan jadi orang sombong!

Satu lagi,

Kita adalah apa yang kita fikirkan, kita percaya.

Last words. Me is totally happy and motivated.

Thanks Cgu Jinggo. Thanks kawan-kawan. Thanks JKP Asasi. Thanks semua!

555236_495668550485955_1759138661_n

P.s Belajar menghargai orang lain. Itu penting. Terima kasih! |>_<|V

 Winners NEVER Quit!

One thought on “Kacamata?!

  1. Hai ehsan hmm rindu ahhhh :p Btw i just updated my link ,i put it here eh. Good luck in ur life, never forget kawan2 lama ( I know you will never😉 , I wish you all the best !

    sincerely ,fatinatheerah – tighah.blogspot.com

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s