Genetik?!

السلام عليكم

~ Peace be upon YOU ~

#62

Bismillahirrahmanirrahim

Fuhh. Fuhhhh. Berhabuk. Haha.

Hari ni nak ceritakan pasal UPU. Walaupun dah terlewat, tapi still tak buat official announcement lagi. [kecuali gambar di Instagram] Haha.

Ok. Rasanya semua dah tau yang hari tu semangat minta program MBBS dan MD di semua IPTA kat Malaysia ni. Rasa-rasanya dapat ke tak eh?

Rupa-rupanya, dalam perancangan kita tu kita terlupa yang sebaik-baik perancang ialah Allah swt. So, Allah swt. telah berikan satu peluang untuk terus berkhidmat dalam bidang lain [takpe, still dalam pilihan UPU jugak!]

The answer is…

Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Genetik

Universiti Kebangsaan Malaysia, Kampus Bangi

Cakap apa? Cakap apa?

Alhamdulillah.

Sebenarnya mula-mula tu ada jugak rasa sedih-sedih [tipula tak sedih] Tak dapat jadi Doktor. Sob. Sob. Sob. tapi kan bila kita fikirkan balik, sebenarnya bidang Genetik kat Malaysia ni masih lagi berkembang dan memerlukan ramai pakar-pakar genetik untuk memajukan negara! [ayat..Haha]

Ingat pulak Eqhwan kata waktu sembang-sembang dulu kat PASUM,

Tak jadi Doktor pun boleh masuk syurga jugak!😀

Ingat tu Ehsan, sekarang ni matlamat kita dah lain. Kita kena skor First Class Degree ni. Kita sambung PhD lepas tu kita jadi Pakar Genetik ye!

Yeay!

InsyaAllah, berkat doa semua : Ayah, Mama, Abang, Kakak, Adik-adik, Keluarga, Kawan-kawan, semuanya akan menjadi kenyataan!

Segalanya, dalam genggaman.

Hidup ini

Generasiku

[OAG]

P.s Jumpa di UKM! Dan tahniah kawan-kawan yang berjaya menjadi bakal doktor perubatan. Yeay!

 Winners NEVER Quit!

2 thoughts on “Genetik?!

  1. Saya baru dpat course ni. Sama dgn abg laaa kat ukm. Jjur saya ckap yg saya ragu dngn pluang kerjaya bidang ni. Bole tlong bgi cdangn kerjaya

  2. Saya pelajar ting 5. Tengah tunggu keputusan spm. Saya masih buntu nak pilih bidg apa. Boleh cerita sikit pasal bidang genetik ni??? Apa pekerjaan yang ada dalam bidang ni??

Need To Hear From You

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s